Mascarponés meggyfagylalt
Hozzávalók:
- a gyümölcs édességétől függően cukor vagy méz
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg meggy
Elkészítés
A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba – amelyben tudjuk turmixolni –, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható. Természetesen akinek van fagylaltgépe, abban is elkészítheti a masszát.
További fagyireceptek az NLCafén:
- Szuper fagylaltok: készítsd el otthon!
- Ötperces mézes nektarin-narancs fagyi
- 3 recept: egészséges fagyik