Ha szereted az intenzív ízeket, és egy kiadós ebédre vágysz, de közben buzgón odafigyelsz a vonalaidra is, próbáld ki ezt a szuper receptet! Az indiai ízek feldobják a hangulatod, a csili pedig felturbózza az anyagcseréd – és mindeközben csak 500 kalóriát fogyasztottál!
Hozzávalók:
- 3 mogyóróhagyma vagy 1 vöröshagyma
- 1 csilipaprika
- 25 g gyömbér
- 4 citromfűlevél vagy szárított citromfű
- 2 tk. friss koriander (helyettesíthető petrezselyemmel is)
- 1 tk. halszósz
- fél lime leve
- 1 csomag koktélrák (kb 350 g)
- 2 dl kókusztej
- (rizs, ízlés szerinti mennyiségben)
Így készítsd:
- Tegyük a fűszereket és zöldségeket egy aprítógépbe, és dolgozzuk egészen kis darabokra.
- A masszát kevés olajon kezdjük el pirítani egy serpenyőben, adjuk hozzá a koktélrákot.
- Amikor kezd pirulni a rák, hozzáöntjük a kókusztejet. A koktélrák gyorsan elkészül, nem szükséges sokáig főzni. Sóval, borssal és ízlés szerint lime-lével ízesítjük.
- Főtt rizzsel tálaljuk, a tetejére aprított koriandert, chilit és újhagymát is szórhatunk.
Forrás: Proper Tasty