Nutellás-málnás csokitorta
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):
A tésztához:
- 225 g vaj
- 150 g cukor
- 6 db tojás
- 200 g étcsoki
- 100 g Nutella
- 50 g darált mandula
- 130 g liszt
- 100 g málna (mirelit, kiolvasztva)
A nutellás krémhez – ez duplázható is:)
- 125 g vaj
- 90 g porcukor
- 4 evőkanál Nutella
- fél dl tejföl
- 100 g étcsokoládé
A tetejére:
- 5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva
- 5 dkg málna
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát. A tésztához való 200 g csokit megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A málnát kiolvasztjuk és lecsepegtetjük.
2. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát és az olvasztott csokit, és jól elkeverjük.
3. Jöhet a liszt és a darált mandula, azokat is elkeverjük benne, és a kész masszát a tortaformába öntjük. Beleszórjuk a málnát és sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba) és hagyjuk kihűlni.
4. Míg hűl a torta, elkészítjük a krémet: a 100 g csokit megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, a tejfölt és az olvadt csokoládét és alaposan összekeverjük. A krémet minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
5. Ha kihűlt a sütemény és a krém is megdermedt egy picit, akkor összeállítjuk a tortát: a tortát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a nutellás-csokis krém 2/3-ával, ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejére rákenjük a maradék krémet.
6. Apróra vágott sótlan mogyoróval megszórjuk, tetejét friss málnával rakjuk ki, hogy még szebb legyen. 🙂
Még több málnás édesség az NLCafén:
- Egyszerű málnás-citromos cupcake
- Csodafinom málnás macaron
- Mennyei málnás csodatorta