Kókusztejes vaníliafagylalt karamellizált barackkal
Hozzávalók:
- 2 sárgabarack
- 1-2 kk. citromlé
- 3 ek. cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 dl kókusztej
- 4 tojássárgája
- kb. 10 dkg cukor
- 1 kk. vaníliás cukor
Hámozzuk meg a barackokat, vágjuk fel apró kockákra, locsoljuk meg citromlével, és szórjuk meg 3 evőkanál cukorral. Tegyük forró sütőbe, és süssük 20 percig, míg a gyümölcs karamellizálódik. Tegyük félre hűlni, majd tegyük be a fagyasztóba. Egy lábosban melegítsük össze a tejet és a tejszínt. Közben keverjük el a tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, és adjunk hozzá a felmelegített tejes alapból egy keveset. Öntsük vissza a tejszínhez, és kevergetve melegítsük tovább, amíg besűrűsödik.
Tegyünk egy nagy tálba vagy a mosogatóba jeges vizet, és állítsuk bele a főzött krémes lábost, hogy hamarabb lehűljön. Keverjük bele a karamellizált barackdarabokat. Ha van fagyigépünk, akkor ezt a főzött alapot több órára hűtsük be, majd ez után tegyük be a fagyigépbe, hogy átkeverje. (A legtöbb fagylaltos gép tartályát szintén alaposan be kell hűteni). Ha nincs gépünk, akkor öntsük a krémes alapot egy műanyag tárolódobozba, és tegyük be a hűtőbe.
További fagyireceptek az NLCafén:
- Fagylalt, parfé, semifreddo – 3 mennyei csokis fagyi
- Receptek: 5 mennyei fagyi
- Fagyis desszertek: süti helyett meggysorbet