A jól bejáratott rántott húsnak most méltó ellenfele akadt a vasárnapi ebédi asztalon! Ez a cheddar sajtos csirke ugyanis annyira pikáns és finom, hogy tuti elkápráztatja majd az egész családot. Az elkészítése pedig semmivel nem igényel több tudományt, mint a hagyományos rántott húsé, mindössze egy kis csavarral bolondítottuk meg. Mutatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 hagyma
- 1 babérlevél
- 3 szegfűszeg
- 6 dl tej
- 10 szem bors
- 60 g liszt
- 60 g vaj
- só, bors
- 1 tk. szerecsendió
- 4 csirkemell
- 2 felvert tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- reszelt cheddar sajt
- növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A meghámozott hagymához tűzd hozzá a babérlevelet a szegfűszeggel.
- A tejet tedd fel főni, dobd bele a hagymát és a borsszemeket. 20 perc után vedd le a tűzről.
- Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Tedd hozzá a lisztet, némi tejet, sózd, borsozd. Add hozzá a szerecsendiót.
- A csirkemelleket készítsd el úgy, mintha rántott húst csinálnál.
- Ezután helyezd őket tepsire, kend meg az öntettel és szórd meg bőségesen cheddar sajttal.
- Grill fokozaton süsd 5 percig. Tálald krumplival, zöldségekkel, tartármártással
Forrás: Proper Tasty