A fánk minden évszakban megállja a helyét, ezért nem kell megvárnod vele a telet! A tökéletes fánk elkészítésétől sokan megijednek, valójában azonban egyszerű. Ha kedvet kaptál, olvass tovább, és nézd meg a videót, hogy elsajátítsd a fánksütés csínját-bínját!
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 50 g vegán margarin
- 120 ml szójatej
- 2 ek. napraforgóolaj, és 1 liter a sütéshez
- 250 g liszt
- 100 g porcukor
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
Elkészítés:
- Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd öntsd hozzá a tejet és a 2 evőkanál olajat. Keverd el, lassú tűzön főzd.
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd csurgasd rá a vajas-tejes folyadékot. Alaposan dolgozd össze.
- A kész tésztából a kezeddel formázz fánkokat.
- Forró olajban süsd őket aranybarnára, csöpögtesd le, majd forgasd meg porcukorban. Jót étvágyat!
Forrás: Proper Tasty