Hozzávalók kb. 4 szelethez:
- 25 dkg mirelit leveles tészta kiolvasztva
- 10 dkg tejföl
- 10 dkg tehéntúró
- 4 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
- kb. 20 dkg meggy
- 1 tojás a lekenéshez
A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk. A kiolvasztott leveles tésztát enyhén kinyújtjuk, és téglalap alakú darabokat vágunk belőle. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és végül az apróra vágott étcsokoládét, és összekeverjük. A csokis túrókrémmel megkenjük a leveles tésztából készült szeleteket, majd telerakjuk magozott meggyel. A tészta széleit felhajtjuk és lekenjük egy elhabart tojással. Tepsire helyezzük, sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, míg a széleken szépen megpirul a tészta.
Még több csokis édesség az NLCafén:
- Csupa csoki: márványos brownie
- A vendégeid imádni fogják: készíts tálat csokiból!
- Így készül a csokis crème brûlée
- 3 édesség csokifüggőknek