Te is rajongsz az avokádóért? Megértjük, ugyanis ez a szupergyümölcs nemcsak egészséges, de bárhogy készítjük, isteni lesz az eredmény. Még akkor is, ha a házi jégkrémünk alapanyagaként használjuk fel. Ezt az avokádós fagyit mindenkinek ki kell próbálnia, aki valami egészséges, ugyanakkor finom nyári édességre vágyik. Pluszpont, hogy vegánok is bátran fogyaszthatják. Már mutatjuk is, hogyan készül.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 konzerv (400 g) kókusztej
- 1,5 avokádó
- 1 teáskanál citromlé
- 1/3 bögre barnarizs-, vagy sima rizsszirup
Elkészítés:
- A kókusztejet tedd mélyhűtőbe egy éjszakára.
- A meghámozott, darabokra vágott avokádót tedd aprítóba a citromlével. Addig aprítsd, amíg sima masszát nem kapsz.
- A kókusztejen lévő folyadéktól szabadulj meg, a sűrű krémet pedig verd fel egy habverővel habos állagúvá. Óvatosan keverd hozzá az avokádókrémet és a rizsszirupot is.
- Öntsd a masszát egy tepsibe, amit lefedve tégy a fagyasztóba 4 órára.
- Miután kivetted, várj 1-2 percet, hogy szobahőmérsékletűre olvadjon, és már élvezheted is!
Forrás: Popsugar