Olyan kerti partira vagy piknikre vagy hivatalos, ahol mindenki bedob valamit a közösbe? Ebben az esetben van egy remek tippünk: a most következő napcsókolta aszalt paradicsomos tésztasalátát ugyanis sok személyre elkészítheted, és könnyen szállíthatod. Már mutatjuk is:
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
- 12 aszalt paradicsom, lecsepegtetve
- 2 ek. vörösborecet
- 6 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 tk. kapribogyó
- csipet só
- 3/4 tk. frissen őrölt bors
- 1/4 kg kagylótészta
- 1/4 kg koktélparadicsom, félbevágva
- 1/4 kg mozzarella, felekbe vágva
- 3/4 bögre kalamata olívabogyó, felaprítva
- 1 bögre frissen reszelt parmezán
- 1 bögre friss bazsalikom
Elkészítés:
- Az aszalt paradicsom felét 2 teáskanál sóval, az ecettel, az olívaolajjal, a kapribogyóval és a fokhagymával tedd aprítóba. Aprítsd majdnem simára.
- Al dentére főzd a tésztát, közben aprítsd fel a maradék aszalt paradicsomot.
- Ha kész a tészta, egy nagy tálban keverd össze a szósszal, add hozzá a koktélparadicsomot, a mozzarellát, az olívát és az aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és parmezánnal.
- Tálald szobahőmérsékleten.
Forrás: Popsugar