
A klasszikus palacsintát meghagyjuk desszertnek egy jó magyaros leves után, a reggel az amerikai palacsinták terepe!

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál nádcukor
- a tálaláshoz: friss áfonya és méz
A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást felhabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal, ezt követően elkeverjük a sütőporos liszttel. Serpenyőben közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Sülés közben a tésztájába is dobhatunk áfonyákat is. Hagyományosan juharsziruppal vagy lekvárral fogyaszthatjuk.
Még több palacsinta az NLCafén:
- Pénteki palacsinta: sütőtökös amerikai palacsinta
- Palacsinta újragondolva meglepetés hozzávalóval
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek