Akár a spenótért, akár a rántott hagymakarikáért rajongsz, ezt az ínyenc nassolnivalót muszáj kipróbálnod! Isteni snack lesz belőle egy mozizós estéhez, vagy akár a munkahelyedre is vihetsz belőle éhségűző gyanánt. A tökéletes ízélmény garantált!
Hozzávalók 10-12 karikához:
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 140 g friss spenót
- 450 g natúr krémsajt
- 400 g articsókaszív
- 1 bögre reszelt mozzarella
- 1 hagyma
- 1 bögre liszt
- 5 tojássárgája
- 3 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítés:
- Egy serpenyőben pirítsd meg olajon a fokhagymát, majd párold meg rajta a spenótot.
- Egy tálban keverd robotgéppel simára a krémsajtot. Add hozzá a spenótot, a mozzarellát, az articsókát, a sót és a borsot, majd dolgozd össze.
- A hagymát szeleteld fel és készíts belőle lyukas karikákat. Ezeket helyezd egy tepsire, tölts beléjük a krémből, majd tedd hűtőbe 1 órára.
- Ha összeálltak a karikák, panírozd be őket, majd süsd ki olajban.
Forrás: Tasty