Szilvás gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/2 csésze (reszelt) alma
- 1/2 csésze görög joghurt
- 1/2 csésze méz
- 3/4 csésze (durvára vágott) dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 ek. szegfűszeg
- 1/2 ek. fahéj
- 1 tojás
- 2/3 csésze cukor
- másfél csésze (durvára vágott) szilva
Elkészítés
A feladat végtelenül egyszerű: A folyékony hozzávalókat, a mézet és a joghurtot összekeverjük, egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a szegfűszeget, a fahéjat, a cukrot a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a nedves elegyhez. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá az alma, a szilva és a dió is. 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
Tipp: szilva helyett használhatunk almát, szedret, áfonyát is akár.
Még több reggeli az NLCafé-n:
- 10 kreatív reggeli, amitől vidáman indul a napod
- 3 szuper fehérjegazdag reggeli
- 10 reggeli a világ körül