Nálatok is rántott csirkemell az egyik hétvégi kedvenc? Ha már unalmas is egy kicsit, itt az ideje, hogy feldobd valamivel! Az alábbi recept szerint isteni sajttal, bébispenóttal és finom sonkával töltheted meg a csirkemellet, amivel tuti az egész családot elkápráztatod majd. Íme:
Spenóttal, sonkával és sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók:
1 adaghoz
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 szelet svájci sajt
- 1 szelet provolone sajt
- 1 vékony szelet sonka
- 5-8 levél bébispenót
- 1/2 bögre liszt
- 2 tojássárgája
- 2/3 bögre zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Vágd be oldalt a csirkemellet. Sózd, borsozd mindkét felét.
- A sonkára pakold rá a kétféle sajtot és a spenótleveleket, majd tekerd föl. A tekercset gondosan rakd bele a csirkébe.
- Panírozd be a csirkemelleket, majd forró olajban süsd ki őket. Ezután 190 fokos sütőben még 20 percig süsd.
Forrás: Tasty