A nyári kánikulában lehet, hogy megvagyunk egy tál gyümölccsel is reggelire, ám ahogy jön az ősz, ennél valami kraftosabb napindítóra van szükségünk! A most következő almás süti pont ilyen. Sőt, amellett, hogy ínycsiklandóan finom, még gluténmentes, rostban gazdag, kalóriában viszont szegény. Olvass tovább a tökéletes őszi reggeli receptjéért!
Gluténmentes almás süti reggelire
Hozzávalók:
6 adaghoz
- 1 bögre nyers quiona (kölessel helyettesíthető)
- 1,5 tk. fahéj
- 1/2 tk. szerecsendió
- 1/8 tk. őrölt szegfűszeg
- 2 alma, meghámozva, felkockázva
- 1/4 bögre mazsola
- 2 tojás
- 2 bögre vaníliás szójatej
- 1/4 bögre juharszirup vagy méz
- 1/3 bögre mandula, felaprítva
Elkészítés:
- A quinoát vagy kölest keverd össze a fűszerekkel egy tálban, majd öntsd át egy kivajazott tepsibe.
- Szórd rá az almát és a mazsolát.
- Verd föl a tojásokat, majd add hozzá a szójatejet és a juharszirupot.
- Öntsd a tojásos keveréket a quinoa és a gyümölcsök tetejére.
- Dobd a legtetejére a mandulát.
- 175 fokos sütőben 1 órán át süsd.
- Ha kész, hagyd kihűlni, majd tárold hűtőben akár egy héten át. Fogyasztás előtt vágj le belőle egy szeletet (269 kcal), tedd be a mikróba, majd tégy a tetejére egy kis görög joghurtot.
Forrás: Popsugar