Gasztro

Almás süti, a tökéletes őszi reggeli

Az egyre hűvösebb őszi reggeleken már nem elég egy hideg joghurt vagy müzli. Ennél valami melegebb és táplálóbb reggelire van szükségünk – például egy ilyen isteni almás sütire, ami ráadásul gluténmentes és rostgazdag is!

A nyári kánikulában lehet, hogy megvagyunk egy tál gyümölccsel is reggelire, ám ahogy jön az ősz, ennél valami kraftosabb napindítóra van szükségünk! A most következő almás süti pont ilyen. Sőt, amellett, hogy ínycsiklandóan finom, még gluténmentes, rostban gazdag, kalóriában viszont szegény. Olvass tovább a tökéletes őszi reggeli receptjéért!

Gluténmentes almás süti reggelire

A tökéletes őszi reggeli ez egészséges az almás süti

Hozzávalók:

6 adaghoz

  • 1 bögre nyers quiona (kölessel helyettesíthető)
  • 1,5 tk. fahéj
  • 1/2 tk. szerecsendió
  • 1/8 tk. őrölt szegfűszeg
  • 2 alma, meghámozva, felkockázva
  • 1/4 bögre mazsola
  • 2 tojás
  • 2 bögre vaníliás szójatej
  • 1/4 bögre juharszirup vagy méz
  • 1/3 bögre mandula, felaprítva

Elkészítés:

  1. A quinoát vagy kölest keverd össze a fűszerekkel egy tálban, majd öntsd át egy kivajazott tepsibe.
  2. Szórd rá az almát és a mazsolát.
  3. Verd föl a tojásokat, majd add hozzá a szójatejet és a juharszirupot.
  4. Öntsd a tojásos keveréket a quinoa és a gyümölcsök tetejére.
  5.  Dobd a legtetejére a mandulát.
  6. 175 fokos sütőben 1 órán át süsd.
  7. Ha kész, hagyd kihűlni, majd tárold hűtőben akár egy héten át. Fogyasztás előtt vágj le belőle egy szeletet (269 kcal), tedd be a mikróba, majd tégy a tetejére egy kis görög joghurtot. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top