Egy barátnőm taktikája a jó formában maradáshoz: a hétköznapokon odafigyel az étkezésre, reggelire szigorúan csak zabkását és gyümölcsöket eszik, aztán hétvégén elengedi magát, és jöhet a hedonizmus! Egy ráérős, lusta szombat reggelt pedig mi aranyozhatna be jobban, mint egy kiadós, isteni bundás kenyér? Most egy olyan, édes krémmel töltött változatot mutatunk, amitől fejedelmi lesz a reggeli.
Édes, töltött bundás kenyér
Hozzávalók:
2-4 főre
- 8 szelet fehér kenyér
- 2 tojás
- 2 ek. tej
- 2 kk. vaníliakivonat
- 1/4 kk. fahéj
A töltelékhez:
- 110 g krémsajt
- 1/4 csésze méz
- 1/4 kk. fahéj
Elkészítés:
- A krém hozzávalóit keverd össze alaposan és simára, majd hagyd állni 30 percig a hűtőben.
- A kenyérszeleteket lapítsd el, az egyikre pakolj egy púpos evőkanálnyit a krémből, majd illessz rá egy másikat.
- Egy befőttesüveg tetejét nyomd rá a kenyérre, és vágd körbe, hogy megszabadulj a héjától, és kis tallért kapj. Ezután a tallér széleit nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a krém. Egy villával tovább csinosíthatsz rajta.
- A tojásokhoz add hozzá a tejet, a mézet, a vaníliát és a fahéjat, majd verd fel. Ebben mártsd meg a kenyértallérokat, majd 200 fokos sütőben 15-20 percig süsd őket.
- Tálaláskor szórd meg porcukorral, locsolj rá juharszirupot vagy mézet.
Forrás: Buzzfeed