Csokis keksz, amiből nem lehet eleget sütni

nlc | 2016. Szeptember 25.

Csokis keksz

Hozzávalók 15-20 db-hoz:

  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 7 dkg vaj
  • 20 dkg + 10 dkg felvágva étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 7 dkg darált mandula
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A vajat, a 20 dkg étcsokoládét és a cukrot egy lábasban közepes lángon összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és elkeverjük, majd a mandulát, a sütőport és az apróra vágott 10 dkg étcsokoládét is hozzákeverjük. A masszát hűlni hagyjuk, ha már nem meleg a lábas, hűtőbe rakjuk (akár 1 éjszakára is). Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A megdermedt masszából diónyi golyókat formázunk, a tepsire helyezzük, és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kilapítjuk. Sütőbe toljuk, és 12 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

Még több keksz az NLCafén:

 
 
Exit mobile version