Csokis keksz
Hozzávalók 15-20 db-hoz:
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 7 dkg vaj
- 20 dkg + 10 dkg felvágva étcsokoládé
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 7 dkg darált mandula
Elkészítés
A vajat, a 20 dkg étcsokoládét és a cukrot egy lábasban közepes lángon összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és elkeverjük, majd a mandulát, a sütőport és az apróra vágott 10 dkg étcsokoládét is hozzákeverjük. A masszát hűlni hagyjuk, ha már nem meleg a lábas, hűtőbe rakjuk (akár 1 éjszakára is). Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A megdermedt masszából diónyi golyókat formázunk, a tepsire helyezzük, és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kilapítjuk. Sütőbe toljuk, és 12 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
Még több keksz az NLCafén:
- A legcukibb keksz – ezt látnod kell!
- Isteni recept: narancsos-csokis keksz
- Recept: mennyei bögrés csokis keksz