Az a jó az édes bundás kenyérben, azaz a mi bundás kenyerünk francia rokonában, hogy akkor is ki tudjuk vele elégíteni a desszert iránti sóvárgásunkat, ha alig vannak otthon hozzávalók édességhez. Ráadásul, ha reggelire készítjük, ebédig biztosan jóllakunk – de uzsonnaként vagy vacsoraként is megállja a helyét. A most következő bundás kenyér kicsit másképp készül, mint a hagyományos, és egy kis banán is került hozzá, hogy még finomabb legyen. Íme:
Sült banános bundás kenyér
Hozzávalók:
8-10 adaghoz
A mázhoz:
- 1/2 csésze vaj
- 3/4 csésze barna cukor
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. vaníliakivonat
- 5 banán, felkarikázva
A sütihez:
- 8 tojás
- 3/4 csésze barna cukor
- 1 tk. fahéj
- 1/4 tk. szerecsendió
- 2 tk. vaníliakivonat
- 1 csésze tejszín
- 1 csésze tej
- 1 vekni kenyér, 2,5 cm-es kockákra vágva
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
- Először készítsd el a mázat: olvaszd fel a vajat, add hozzá a barna cukrot, a fahéjat és a vaníliát, forrald fel, majd add hozzá a banánokat is.
- Verd fel a 8 tojást, add hozzá a hozzávalókat, a legvégén pedig alaposan keverd el benne a kenyérkockákat, hogy jól magukba szívják a folyadékot.
- Tedd egy kivajazott sütőformába, tálba vagy tepsibe, locsold rá a banános-cukros mázat, majd mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, 45-50 percre, amíg aranybarna nem lesz.
- Tálalás előtt szórd meg porcukorral. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty