Ez a megunhatatlan almás sütemény. Fordított torta, mely mennyei, káprázatosan mutat, és mégsem bonyolult. És még csak méregetni sem szükséges a hozzávalókat, hiszen bögrében adjuk meg azokat. 1 bögre = 2,5 dl
Próbáld ki, imádni fogod az egyszerű almás-karamellás sütemény receptjét.
A fordított almás sütemény hozzávalói
Az almás mázhoz
- 3 alma
- 1/2 bögre barna cukor
- 1/4 bögre vaj
- 1/2 tk. őrölt fahéj
A sütemény tésztájához
- 1,5 bögre liszt
- 1/2 bögre vaj
- 2/3 bögre cukor
- 1/2 bögre tej
- 1 nagy tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 1/2 mk. só
Így készítsd el a fordított almás süteményt
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vékonyan vajazz ki egy kerek tortaformát vagy pitesütőtálat.
Az almákat pucold meg, magházukat távolítsd el, vágd fel vékony szeletekre. Serpenyőben, lassú tűzön olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a cukrot és kevergetve addig hevítsd, amíg az teljesen fölolvad. Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a fahéjat, és öntsd az előkészített tortaformába. Az almaszeleteket szép formában körben helyezd a tálba.
Készítsd el a fordított torta tésztáját is. Ehhez szórd a lisztet nagyobb keverőtálba. Add hozzá a sót, a sütőport és a fahéjat. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral. Egyesével keverd hozzá a tojásokat is, majd a vaníliaaromát, robotgéppel elegyítsd az egészet krémes állagúra. Adagonként tedd hozzá a fahéjas lisztet.
Simítsd a tésztát a mázra, majd told az almás süteményt a forró sütőbe, és 35-40 percig süsd. Villával, fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy a tészta közepe is átsült-e. Ha szükséges, néhány percre még told vissza a sütőbe.
Ha elkészült a fordított almás sütemény, 10 percet pihentesd, mielőtt a tálcára borítod. Miután teljesen kihűlt, szeletelheted.
Próbálj ki más almássütemény-receptet is az NLCafén
- Íme az 5 legfinomabb almás sütemény, amit ki kell próbálni
- 3 isteni almás sütemény az őszi hétköznapokra
- Különleges almás sütemények az őszi hónapokra
- Mennyei almás sütemény a melegszendvics-sütőből
Fotók: Pinterest