Ha nem tudod, mi legyen az ebéd, mert a főzéshez épp nincs kedved, de van a mélyhűtőben csirke és pita, akkor pillanatok alatt összedobhatod a gyros egészséges, házi változatát. Ha még pár fűszer és zöldség is van kéznél, akkor az ízeket is mennyeien variálhatod benne. Most egy mézes-mustáros, csirkével töltött pitaszendvics receptje következik.
Mézes-mustáros, csirkés pitaszendvics
Hozzávalók:
- 2 csészényi főtt csirkemellcsík
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű mustár
- 1/3 csésze méz
- 1 csésze bazsalikomlevél
- 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
- 1/2 tk. citromhéj
- 1/2 tk. pirospaprika
- 1 tk. só
- 4-6 pita, felekbe vágva
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a csirkecsíkokat, a mustárt, a mézet, a bazsalikomot, a paprikát és a fűszereket.
- Töltsd meg vele a pitákat, amiket előre, vagy töltötten át is melegíthetsz egy forró serpenyőben. Jó étvágyat!
Forrás: Goodful