A tésztasaláta nem csak a nyári kerti partik finomsága lehet – készíthetünk belőle őszies verziót is, csak bele kell komponálnunk minden idők legősziesebb hozzávalóját, a sütőtököt. És ha már itt tartunk, menjen bele egy kis kecskesajt is… isteni lesz!
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök (kimagozva, meghámozva, felkockázva)
- 1/2 csésze extra szűz olíva olaj
- Só és bors
- 2 ek. mustár
- 1/4 csésze almaecet
- Egy csipet fahéj
- Tészta
- 1/2 csésze fenyőmag
- 2 ek. friss kakukkfű
- 3/4 csésze kecskesajt morzsolva
Elkészítés:
1. Terítsük ki a sütőtökkockákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg őket 2 evőkanál olíva olajjal, ízesítsük sóval, borssal, majd körülbelül 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
2. Míg a tök sül, keverjük össze a maradék olajat, almaecetet és mustárt. Adjunk hozzá fahéjat és borsot!
3. Egy nagyobb lábasban főzzük ki a tésztát a csomagoláson látható utasításokat követve.
4. A kihűlt tésztát tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a sütőtököt, a fenyőmagot és a kakukkfüvet! Végül adjuk hozzá a kecskesajtot is, langyosan tálaljuk!