Ha már mesteri szinte fejlesztetted az almás pitét, jöhet a többi almás édesség (és persze akkor is, ha nem)! A most következő isteni almás sütihez elég, ha felhasználod az épp a konyhában lévő hozzávalókat, a kenyérpuding ugyanis semmi extravagáns összetevőt nem igényel. Már mutatjuk is a receptet.
Almás kenyérpuding
Hozzávalók:
Az almához:
- 100 g barna cukor
- 100 g vaj
- 6 alma, felszeletelve
A kenyérpudinghoz:
- fél kiló kenyér (kb. 400 g) kockákra tördelve
- 200 ml tejszín
- 200 ml tej
- 2 tojás
- vaníliafagyi a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés:
- A vajat egy felhevített serpenyőben olvaszd fel, hozzákeverve a barna cukrot. Ha felolvadt, dobd hozzá az almákat, hagyd őket puhulni pár percet, majd vedd le a tűzről.
- Az almaszeleteket 3/4-ét helyezd egy kerámiatál aljába, szórd rájuk a kenyeret. Pár szeletet a kenyerek tetejére is tegyél. Ezután keverd el a tejet, a tejszínt és a tojást és locsold meg vele az almás kenyeret.
- 180 fokos sütőben 1 óráig süsd.
- Melegítsd fel újra a maradék karamellás szószt és locsold a kész sütire! A csúcshatás érdekében tálald vaníliafagyival.
Forrás: Proper Tasty