Köztudott, hogy annak ellenére, hogy tudjuk, milyen egészséges, nem fogyasztunk elegendő halat. A legtöbbször egyszerűen csak elfelejtjük, mikor az ebédlehetőségeken gondolkozunk – pedig igazán jólesik a szokásos csirkét néha valami könnyű halra cserélni. Az alábbi tortilla szendvics ebédre és vacsorára is kiváló választás, ha csak gyorsan összedobnál valamit.
Tortilla szendvics hallal
Hozzávalók:
8 adaghoz (16 tortilla)
A salátához:
- 3 csésze káposzta, felcsíkozva
- fél csésze lila hagyma, felkockázva
- 1 csésze tejföl
- 1 lime leve
- egy csipet só
A szendvics többi részéhez:
- 4 tilápiafilé (vagy harcsafilé)
- 1/4 tk. cayenne bors
- fél tk. fokhagymapor
- fél tk. római kömény
- fél tk. só
- fél tk. bors
- kisebb méretű tortillák
- koriander, lime
Elkészítés:
- Keverjük össze a köret hozzávalóit egy nagy tálban, majd tegyük félre.
- A halhoz való fűszereket keverjük össze, majd szórjuk meg vele a halfilék mindkét oldalát.
- Közepes lángon, kis olajon süssük meg a halfiléket, mindkét oldalukat 8-8 percig. Vágjuk őket kis darabokra.
- A tortillalapokat is pirítsuk át, magas lángon. Ha készen vannak, állítsuk össze a szendvicset: pakoljunk a salátából és a halból is bele, majd locsoljunk rá friss lime-levet és szórjuk meg korianderrel.
Forrás: Tasty