A mártogatósokra szerencsére elég nehéz ráunni, hiszen újabb és újabb ötletek és ízpárosítások bukkannak fel. Mi most arra buzdítunk, próbáld ki a spenót és az articsóka jól bevált párosát – hidd el, nem fogsz csalódni, sőt abba sem fogod tudni hagyni a tunkolást!
Spenótos-articsókás mártogatós
Hozzávalók:
- 4 evőkanál vaj
- 2 csomag friss spenót
- 1 csésze hagyma, felaprítva
- 1 evőkanál fokhagyma
- 2 kiskanál só
- 1/2 kiskanál őrölt bors
- 1/4 kiskanál Cayenne-bors
- 1/4 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 csésze tejszín
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csészényi Brie sajt apróra kockázva
- 1 csésze reszelt sajt
- 1 konzerv szárított articsóka, lecsepegtetve
- 4 csík pirított baconszalonna
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- pirítós, nachos vagy bármi, amivel mártogatni szeretnél
Elkészítés:
- Forró vízben főzd meg a spenótot, majd öblítsd le hideg vízzel. Csepegtesd le, majd aprítsd fel.
- Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd 2-3 percig párold rajta a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a Cayenne-borsot, és főzd további 1 percig.
- Keverd hozzá a lisztet, majd körülbelül 2-3 perc után a tejet és a tejszínt. Szintén 2-3 percen át főzd tovább, amíg nem lesz tömör a krém.
- Most jöhet hozzá a spenót, a citromlé, a sajtok és az articsóka, valamint a bacon. Keverd össze alaposan.
- Öntsd át a mártogatóst egy kivajazott tepsibe, szórd rá a parmezánt és tedd sütőbe 175 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.
- Fogyaszd pirítóssal, keksszel vagy nachossal. Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar