Ahogy egyre mélyebben megyünk bele az őszbe, én annál biztosabb vagyok benne, hogy a sütőtöknek igenis helye van az édességekben. A zabkását még krémesebbé teszi, a tortákban egyszerűen isteni, sőt még a fagyiban is megállja a helyét. A sütőtök most ismét bizonyít, méghozzá azt, hogy az önmagában is mennyei amerikai csokis kekszet még frenetikusabbá teszi – így még nem omlott csokis keksz a szádban!
Sütőtökös csokis keksz
Hozzávalók:
- 2 és fél csésze liszt
- 1 tk. só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. fahéj
- fél tk. szerecsendió
- fél tk. szegfűszeg
- egy csipet őrölt gyömbér
- 1 csésze szobahőmérsékletű vaj
- 1 csésze barna cukor
- fél csésze fehér cukor
- 1 tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 425 g sütőtökpüré
- 1-2 csésze csokichips
Elkészítés:
- Keverd össze egy közepes méretű tálban a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a gyömbért. Tedd félre.
- A vajat keverd krémesre robotgéppel. Add hozzá a barna és a fehér cukrot, dolgozd el benne. Ezután jöhet a tojás, majd a vanília.
- Keverd ehhez a lisztet és a sütőtököt is, végül pedig a csokichipset.
- Egy fagyis kanál segítségével vájj ki a tésztából gombócokat, majd lapítsd őket korongokká egy kivajazott sütőpapírral borított tepsin.
- 190 fokos sütőben 15-17 percig süsd. Ha kivetted, hagyd 2 percig a tepsin, utána tálald. 22-24 darab lesz belőle.
Forrás: Popsugar