A tészta mindig jó választás egy fáradt hétköznap estére, de hogy ne unjunk rá könnyen, érdemes felszerelkezni minél több kreatív tésztavariációval. A most következő recepthez mindössze 5 hozzávalóra lesz szükséged, az eredmény pedig egy komplett, laktató vacsora lesz minden földi jóval megpakolva.
Brokkolis pestós tészta
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 350 g rigatoni vagy penne tészta
- 100 g aszalt paradicsom
- 150 g pesto
- 50 g reszelt parmezán
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Válaszd el egymástól a brokkolivirágokat, tedd őket egy tepsire, locsolj rájuk egy kis olívaolajat. Sózd, borsozd, majd tedd 180 fokos sütőbe 20 percre.
- Sós vízben főzd meg a tésztát al dentére, azaz 8-10 perc alatt.
- Szűrd le, de hagyj meg körülbelül 50 ml tésztafőző vizet. A leszűrt tésztát tedd vissza a tűzre, öntsd rá a kis mennyiségű vizet, majd add hozzá a brokkolit, a paradicsomot, a pestót és a parmezánt. Kis fokozaton addig kevergesd, amíg a sajt fel nem olvad. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty