Már nálunk is egyre népszerűbb a quinoa, a bioboltok, sőt már a nagyobb szupermarketek polcain is megjelent. Még bizalmatlanul, de növekvő érdeklődéssel szemezünk vele, azt viszont nem nagyon tudjuk, mihez is érdemes kezdeni ezzel az alapanyaggal.
Mutatunk egy receptet, ami kedvcsinálónak is szuper, elrontani ugyanis lehetetlen, ízre pedig isteni: kecskesajtos-baconös quinoa-rizottó!
Hozzávalók:
- 6 csík bacon felvágva
- 1 mogyoróhagyma apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 csésze quinoa hideg vízzel átöblítve
- 1 csésze fehérbor
- 4 csésze húslevesalaplé
- kecskesajt
- só és bors
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, mikor már ropogósak, tegyük félre őket!
2. Ugyanabban az edényben süssük üvegesre a mogyoróhagymát és a fokhagymát!
3. Adjuk hozzá a quinoát és a fehérbort! Forraljuk össze őket egy percig.
4. Adjuk a keverékhez az alaplevet, és kevergetés mellett várjuk meg, amíg a lé elfő.
5. Végül adjuk hozzá a kecskesajtot, és baconnel megszórva tálaljuk!