Szerencsére még jó ideig eltart a sütőtökszezon, így tobzódhatunk mindenféle sütőtökös finomságban. A sütőtökben egyébként az a fantasztikus, hogy rengeteg olyan ételbe, süteménybe tehetjük, aminek az alapreceptjében nem szerepel – viszont pompásan feldobja. Következzen most egy ilyen izgalmas, poharas sajttortarecept!
Sütőtökös, sütés nélküli sajttorta
Hozzávalók:
A morzsához:
- 10 db graham-keksz
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 2-2 evőkanál barna és fehér cukor
A krémhez:
- 220 g krémsajt
- 1 konzerv sütőtök, vagy fél sütőtök húsa, pürésítve
- 1/2 csésze cukor
- 1 teáskanál sütőtök-fűszerkeverék
- 1 teáskanál szerecsendió
- 220 g tejszínhab
Elkészítés:
- A kekszet morzsold szét, keverd hozzá a vajat és a cukrokat, majd oszd el 8 pohárkába.
- Robotgéppel keverd össze a krém hozzávalóit, a tejszínhab kivételével. A tejszínhabot kézi habverővel vagy lapáttal dolgozd bele.
- Már púpozhatod is a krémet a kekszmorzsára, de ha van kedved, habnyomó tasakkal tedd rá, hogy még szebb legyen.
- A tetejére mehet még egy kis tejszínhab, fahéj vagy szerecsendió. Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar