Ha valami különlegességre vágynánk egy igazi őszi menühöz, helyettesítsük a krumplipürét ezzel a csodálatos napsárga sütőtökpürével. Ne sajnáljuk belőle a krémes kecskesajtot és az illatos rozmaringot sem!
Hozzávalók:
- fél kiló sütőtök meghámozva és felkockázva
- 10 deka kecskesajt
- 2 evőkanál tej
- 1 evőkanál rozmaring
- só és bors
Elkészítés:
1. Tegyünk fel melegedni vizet egy nagy fazékban! Ha már elkezdett forrni, adjunk hozzá sót és főzzük meg benne a sütőtökdarabkákat!
2. Főzzük puhára a tököt nagyjából 15-20 perc alatt!
3. Csöpögtessük le a sütőtököt, adjuk hozzá a tejet, a kecskesajtot és a fűszereket, aztán robotgéppel vagy krumplinyomóval pürésítsük!
4. Friss rozmaringággal díszítve tálaljuk!