Az ősz kedvenc sütireceptje: csokis sütőtökös muffin

nlc | 2016. Október 23.
Ennek a csokis sütőtökös muffinnak képtelenség ellenállni. Hogy az idei ősz egyik kedvenc sütije lesz, szinte biztos. Olaj, vaj és cukor nélkül készül, tele magas kakaótartalmú csokival és sütőtökkel. Kell ennél több érv, hogy kipróbáljátok?

Kóstoltad már a sütőtököt csokoládéval? Bármi legyen is válaszod, muffinba sütve máris kipróbálhatod ezt a különleges párosítást. Hogy ellenállhatatlan és mennyei, az nem kétséges. Gyors, egyszerű, elronthatatlan muffinrecept, amely biztosan az ősz egyik slágere lesz.

Hozzávalók a csokis sütőtökös muffinhoz

Így készítsd el a csokis sütőtökös muffint

A nagyjából 1 kilónyi sütőtököt hámozd meg, távolítsd el a magokat, vágd apró kockákra, és kevés vízben 15-20 perc alatt párold puhára, majd robotgéppel pürésítsd.

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Béleld ki a 12 mélyedéses muffinsütőtepsit papírkákkal.

Keverőtálba mérd ki a lisztet, és egyesével add hozzá valamennyi száraz hozzávalót, így a cukrot, a kakaóport, a sütőport vagy szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és az apró darabkákra vágott vagy darált csokoládét.

Egy másik tálba öntsd a kihűlt sütőtökpürét, keverd hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a joghurtot és a tojást, robotgéppel keverd krémesre.

A lisztes keveréket kanalazva keverd a sütőtökös krémhez. A legjobb sütőtökös muffin tésztáját egyenletesen oszd el a mélyedésekben. Told a tepsit a forró sütőbe, és 20-25 percig süsd. Nyisd ki a sütő ajtaját résnyire, és hagyd még 5 percet a lekapcsolt sütőben pihenni a sütőtökös muffinokat. Langyosan kínáld.

További sütőtökös és muffinos receptek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version