Fehér forró csoki
Hozzávalók:
- 1 l (zsíros) tej
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csipet (őrölt is jó) reszelt gyömbér
- 10 dkg (felkockázva) fehér csokoládé
- 1/2 teáskanál mogyoróvaj
- 3/4 teáskanál vanília aroma
- 1/4 teáskanál kardamon
Kategóriadesszert
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű
Elkészítés
A tejet felmelegítjük és megolvasztjuk benne a forró csokit. Ezután hozzáadjuk mogyoróvajat, és a fűszereket, majd összeforraljuk. Vigyázzunk, hogy ne fusson ki a tej! Melegen, keksszel tálaljuk.
Még több forró csokoládé az NLCafén:
- Variációk forró csokoládéra
- Mentás forró csokoládé – zimankó ellen
- Így készíts tökéletes forró csokoládét