Nemcsak az elfoglalt háziasszonyok, feleségek kedvenc receptje lesz ez a csirkeszárny. Nagyon egyszerűen elkészíthető, kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele, elronthatatlan. És akkor az ízeket még meg sem említettük. Íme a tökéletes gyors vacsora, a sült csirkeszárny receptje.
Hozzávalók a gyors vacsorának is tökéletes csirkeszárnyhoz
4 személyre
- 8-10 (kb. 70 dkg) csirkeszárny
- sült csirke fűszersó
- 3-4 ek. liba- vagy mangalicazsír
Így készül a villámgyors vacsora, a sült csirkeszárnyak bulgurral
A csirkeszárnyakat alaposan mosd le. Az ízületeknél vágd ketté, a legszélső részt, amely szinte csak bőr és csont, nyugodtan kidobhatod. Tányérra helyezve, a csirkeszárnyakat ízlés szerint szórd meg a fűszersóval. Néhány percig hagyd állni. Ha inkább úgy szereted, gyors vacsorára csípős csirkeszárnyat is készíthetsz.
Közben serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, majd tedd bele a csirkeszárnyakat. Vedd lejjebb a hőmérsékletet, és lassú tűzön, fedő alatt 20-25 percig süsd a húst. Közben időnként fordítgasd meg, hogy minden oldala átpuhuljon. Majd vedd le a fedőt, emeld a hőmérsékletet, és pirítsd meg a csirkeszárnyak mindkét oldalát.
A bulgurt pirítsd egy-két percig 1 evőkanálnyi olajon, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt főzd 20 percig. Szűrd le a vizet, és kínáld a csirkeszárnyak mellé köretként.
NLCafé tipp: bulgur helyett rizzsel, salátával vagy sült krumplival is nagyon finom a csirkeszárny.
További tippek gyors vacsorához az NLCafén
- Gyors vacsora: isteni krémes, csirkés tészta citrommal
- Gyors vacsora: mediterrán egytálétel
- Amit ki kell próbálnod: két finom gyors vacsora
- Két zöldfűszeres gyors vacsora akár ma estére
- Gyors vacsora: 10 csirkés recept, amiket ki kell próbálnod
Fotó: Pinterest