Egyszerű, csirkés receptekből sosem elég! És ilyeneket szerencsére bármelyik évszakban találunk, a csirke ugyanis remekül alkalmazkodik a szezonális hozzávalókhoz. Most egy igaz őszi egytál következik, amiben olyan ízek egészítik ki a csirkét, mint az édesburgonya, a kelbimbó és az alma. Íme:
Őszies csirkés egytál, zöldségekkel
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 nagyobb édesburgonya, felkockázva
- 450 g kelbimbó, felekbe vágva
- 2 alma, felszeletelve
- 4 csirkecomb, a bőrével együtt
- 4 ek. olívaolaj
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 ek. friss rozmaring
- 2 ek. friss kakukkfű
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy nagy tepsire szórd rá az édesburgonya kockákat, a kelbimbót, az almát, majd a tetejére a csirkét. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, majd tedd hozzá a fokhagymát és a fűszereket is.
- 30 percig süsd. Ha szükséges, a végén kapcsolj grillfokozatra és süsd további 5-10 percen át. Jó étvágyat!
Forrás: Goodful