A vörösbor és az étcsoki párosa az örök dekadencia megtestesülése. A hideg téli hónapokban pedig ránk fér egy kis hedonizmus, amit a most következő forró italban meg is találunk! Ha nehezen választasz, hogy forró csokival vagy forralt borral melegedj fel, azonnal ki kell próbálnod a forró, csokis bort!
Két adag forró csokis borhoz szükséges lesz:
- másfél csésze tej (2%)
- 1 csésze száraz vörösbor (például Cabernet Sauvignon)
- 1/3 csésze darált étcsoki
- tejszínhab
Így készítsd el a forró csokis bort:
- Öntsd a csokit és a tejet egy lábosba, és közepes láng felett, folyamatosan kavargatva olvaszd fel a csokit. Egy sűrű, krémes masszát kell kapnod.
- Add hozzá a bort és melegítsd össze a keveréket.
- Adagold ki csészékbe, és ha szeretnéd, fogyaszd tejszínhabbal!
Forrás: Brightside