Aki szereti a lasagnét és a tésztaféléket, annak igazi megpróbáltatás egy szénhidrátcsökkentett diéta. Szerencsére azonban itt van nekünk a cukkini, ami helyettesíti a tésztát a kedvenc olaszos fogásainkban. A most következő receptben szereplő cukkinitekercsek mindössze két dologban nem érnek fel egy teljes értékű lasagnéhoz: kalória- és szénhidráttartalmukban. Ízben viszont kifogástalanok!
Lasagnés cukkinitekercsek
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 1 kiskanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1/4 csésze hagyma felkockázva
- 1 evőkanálnyi rozmaring
- 1 evőkanálnyi kakukkfű
- 1 kiskanál csilipehely
- 2 csésze paradicsompüré
- 2 csésze spenót
- 1 csésze alacsony zsírtartalmú ricotta
- 1/2 csésze alacsony zsírtartalmú cottage cheese
- 1/4 csésze alacsony zsírtartalmú mozzarella
Elkészítés:
- Reszeld le a cukkinit vékony szeletekre.
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, dobd rá a hagymákat pirulni, majd a fűszereket is add hozzájuk. 1-2 percig pirítsd össze őket.
- Öntsd rá a paradicsompürét és főzd 2 percig.
- Az előzetesen megfonnyasztott spenótot vágd össze, és egy tálban keverd össze a ricottával és a cottage cheese-zel.
- A ricottás-spenótos keverékkel kend meg a cukkiniszeleteket, majd tekerd fel őket tekercsekbe. Helyezd mindet egy kerámiatálba.
- Öntsd a paradicsomos szószt a cukkinikre, majd szórd meg őket mozzarellával.
- 200 fokos sütőben 20-25 percig süsd őket. 6 adag lesz belőle (1 adag 150 kalória).
Forrás: Glow