Az édes bundás kenyér, azaz a francia pirítós a lehető legjobb választás, amivel feldobhatod a szürke, téli hétvégéket. A most következő, banános bundás kenyeret elkészítheted reggelire, de tejszínhabbal felturbózva desszertként is megállja a helyét. Egy biztos, ha egyszer kipróbálod, örök kedvenceddé válik!
Banános bundás kenyértekercs
Hozzávalók:
2 tekercshez
- 1 banán
- 2 szelet kenyér
- 5 darab omlós keksz
- 4 ek. karamellszósz
- 2 tojás
- vaj a sütéshez
- opcionális: tejszínhab, reszelt csoki
Elkészítés:
- A kekszből készíts morzsát a videón látható módon.
- A kenyérszeleteket lapítsd ki egy sodrófa segítségével.
- Kend meg a kenyeret karamellszósszal, és pakolj az egyik felére banánszeleteket. Tekerd fel.
- A kenyértekercseket mártsd meg a felvert tojásban, majd forgasd a kekszmorzsába.
- Ezután süsd ki forró vajon, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalát.
- Ha szeretnéd, tálald tejszínhabbal és csokireszelékkel. Jó étvágyat!
Forrás: Proper Tasty