Gasztro

Rizstészta: egyszerű, finom és sokoldalú

Fedezd fel az ázsiai konyha egyik legalapvetőbb alapanyagát, a rizstésztát! Ez a tészta könnyen elkészíthető és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Az ázsiai konyha sok finomsággal örvendezteti meg az ízlelőbimbóinkat, és ez alól a rizstészta sem kivétel. Ha eddig kimaradt az életedből, és lemaradt az asztalodról, itt az ideje bepótolnod! Ismerkedj meg a távol-keleti konyha egyik legnépszerűbb alapanyagával!

Rizstészta: egyszerű, finom és sokoldalú
 

Gluténmentes finomság

Ha lisztérzékeny vagy, de szereted a tésztát, a rizstésztáról akkor sem kell lemondanod. A rizstészta teljes mértékben gluténmentes és az egyik legjobb választás, ha tartózkodnod kell a gabona liszttől. Ez a tészta rizslisztből és vízből készül, ráadásul a tojásérzékenyek is fogyaszthatják, mert tojást sem tartalmaz.

A rizstészta az ázsiai konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, a Távol-Keleten előszeretettel fogyasztják. Thaiföldön a legelterjedtebb, változatos felhasználási módja, finom íze miatt, és mert rendkívül egyszerű elkészíteni.
Sokféle változata ismert: a vékonyabb a levesekhez, tavaszi tekercshez való, a vastagabb, spagettihez hasonló változata pedig köretnek, tésztás ételek készítéséhez kiváló. Létezik tortilla chips formájú is, de kapható lapokban is, amit főként Vietnamban fogyasztanak reggelire, jellemzően hússal töltve.

Így készítsd a rizstésztát!

A rizstészta elkészítése különbözik attól, ahogy itthon megszoktuk, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A tésztát forrázzuk le forró vízzel, majd fedő alatt hagyjuk állni körülbelül 10-15 percig. Attól függően, hogy milyen fajta, vékonyabb, vagy vastagabb, további főzést igényelhet, ezért minden alkalommal olvassuk el a csomagoláson a főzési útmutatót!
Azért, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos, használhatsz szójaszószt. Ha főételként fogyasztod, piríthatsz hozzá wokban friss zöldségeket és halszósszal meglocsolva percek alatt finom és laktató ételt tehetsz az asztalra!

 

Rizstészta: egyszerű, finom és sokoldalú
 

Még több távol-keleti konyha az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top