Ha csavarnál egyet a hagyományos palacsintán, készítsd el almából! Nem csak az alakod fogja meghálálni, ha a sima helyett almapalacsintával kényezteted magad, de még a makacs gyerkőcökkel is megszerettetheted az almát, hála ennek a receptnek. Már mutatjuk is, hogyan készül:
Az almapalacsinta hozzávalói:
- 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/4 csésze zabpehely
- 1 ek. barna cukor
- 2 kk. sütőpor
- 1 kk. fahéj
- 1/4 kk. szerecsendió
- 1/2 kk. só
- 1/2 banán
- 1 csésze szója vagy mandulatej
- 1 nagyobb tojás
- 1 kk. vaníliaaroma
- 3 alma, 6-6 karikára szeletelve
Így készítsd el az almapalacsintát:
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a zabot, a sütőport, a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.
- Egy kisebb tálban nyomkodd pürésre a banánt, öntsd hozzá a tejet, a tojást és a vaníliát. Verd fel alaposan.
- A száraz hozzávalókat és a folyadékot keverd össze. Mártsd meg benne az almakarikák mindkét felét.
- Melegítsd fel a serpenyőt közepes láng felett, és vékonyan kend ki olajjal (vajjal vagy kókuszolajjal). 1-2 percig süsd az almakarikák mindkét oldalát, amíg aranybarnák nem lesznek.
- Kapcsold be a sütőt, állítsd 90 fokra, és pakold a kész almakarikákat egy sütőpapírral borított tepsire. Tedd őket a sütőbe, hogy ne hűljenek ki, amíg a többi karikát is kisütöd.
- Fogyaszd mandulával, mazsolával vagy kókuszchipssel a tetején.
Még több almás édesség az NLCafén:
- Próbáld ki az isteni, mini almás réteseket!
- Csodás fahéjas almakarikák egyszerűen
Forrás: Popsugar