Gasztro

Isteni almapalacsinták, amik még a fogyásban is segítenek

Ha valami diétásai szeretnél nassolni, vagy a gyerekekkel szeretnéd megszerettetni az almát, készíts belőle szuperfinom palacsintát!

Ha csavarnál egyet a hagyományos palacsintán, készítsd el almából! Nem csak az alakod fogja meghálálni, ha a sima helyett almapalacsintával kényezteted magad, de még a makacs gyerkőcökkel is megszerettetheted az almát, hála ennek a receptnek. Már mutatjuk is, hogyan készül:

Isteni almapalacsinták, amik még a fogyásban is segítenek

 Az almapalacsinta hozzávalói:

  • 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/4 csésze zabpehely
  • 1 ek. barna cukor
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 kk. fahéj
  • 1/4 kk. szerecsendió
  • 1/2 kk. só
  • 1/2 banán
  • 1 csésze szója vagy mandulatej
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 kk. vaníliaaroma
  • 3 alma, 6-6 karikára szeletelve

Így készítsd el az almapalacsintát:

  1. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a zabot, a sütőport, a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.
  2. Egy kisebb tálban nyomkodd pürésre a banánt, öntsd hozzá a tejet, a tojást és a vaníliát. Verd fel alaposan.
  3. A száraz hozzávalókat és a folyadékot keverd össze. Mártsd meg benne az almakarikák mindkét felét.
  4. Melegítsd fel a serpenyőt közepes láng felett, és vékonyan kend ki olajjal (vajjal vagy kókuszolajjal). 1-2 percig süsd az almakarikák mindkét oldalát, amíg aranybarnák nem lesznek.
  5. Kapcsold be a sütőt, állítsd 90 fokra, és pakold a kész almakarikákat egy sütőpapírral borított tepsire. Tedd őket a sütőbe, hogy ne hűljenek ki, amíg a többi karikát is kisütöd. 
  6. Fogyaszd mandulával, mazsolával vagy kókuszchipssel a tetején.

Még több almás édesség az NLCafén:

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top