A bundás kenyér megunhatatlan reggeli, különösen ha egyszer édesen, egyszer sósan készítjük. És persze a két kategórián belül is rengeteg lehetőségünk akad, hogy kedvünk szerint feldobjuk. A most következő, áfonyás bundás kenyérhajó az egész családnak elég lesz, és biztosak vagyunk benne, hogy mindenki odáig lesz érte! Készítsd el te is, és meglátod a vasárnap reggeli lesz a család új kedvenc, közös étkezése!
Áfonyás bundás kenyérhajó
Hozzávalók:
5 adaghoz
- 110 g krémsajt
- 1/4 csésze cukor
- 1 tk. fahéj
- 4 tojás
- 1/2 csésze zsíros tejszín
- 1 vekni kenyér
- 1 csésze áfonya
- juharszirup vagy méz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy tálban, kézi habverővel keverd össze a krémsajtot, a cukrot és a fahéjat.
- Add hozzá a tojásokat és a tejszínt, és jó alaposan keverd el.
- A kenyér tetejéből vágj ki egy hosszúkás téglalapot. A kivágott kenyérbelet tépkedd össze, és forgasd át a krémben.
- Keverd a kenyeres-krémes masszához az áfonyát is. Az így kapott tölteléket öntsd bele a kenyérbe.
- 30-40 percig süsd, majd ha elkészült, még szeletelés előtt locsold meg juharsziruppal vagy mézzel. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty