Szuper marhahúsos szendvics, amit ki kell próbálnod!

nlc | 2016. November 12.
Ha valaki, Adam Richman pontosan tudja, mi a jó – felfalta már Amerikát, most pedig olyan helyeket és ételeket mutat be a világból, amelyek az útikalauzokban biztosan nem szerepelnek. Új műsorának egyik legjobb receptje ez a szuper marhahúsos szendvics, amit kicsit ugyan több idő elkészíteni, mint egy szalámis szendvicset, de sokkal-sokkal finomabb is annál!
Szuper marhahúsos szendvics, amit ki kell próbálnod!

Hozzávalók:

A gruyere sajtos besamelmártáshoz:

A majonézes rukkolához:

A marhahúsos szendvicshez:

Édesköményes káposztasaláta:

A gruyere sajtos besamelmártás:

1) Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg teljesen összeáll – óvatosan, nehogy odakapjon!

2) Folyamatos keverés mellett fokozatosan beleöntjük a tejet, és fakanállal elkeverünk minden csomót. Ahogy a keverék besűrűsödik, tovább kevergetjük, míg felforr – így biztosítjuk, hogy a liszt teljesen megfőjön.

3) Beleöntjük a reszelt sajtot, és még egy percig kevergetjük, míg a sajt teljesen elolvad. Hozzáadjuk az ecetes tormát, és sóval, fekete borssal ízesítjük, majd félretesszük, de melegen tartjuk.

A majonézes rukkola és az édeskömény-saláta:

1) A rukkolát, a citromlevet és sót, fekete borsot a konyhai robotgép edényébe öntjük, majd a tetejére jön a majonézt. Addig mixeljük, amíg szépen összeáll. Megkóstoljuk, és az ízesítését – tetszés szerint – változtathatjuk.

2) Az édeskömény saláta összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és jól összekeverjük.

A marhahúsos szendvicshez:

1) A vékony rostélyos szeleteket egy zsírpapírral borított vágódeszkán két adagra osztjuk, a szeleteket zsindelyszerűen egymásra fektetjük. A “zsindelyeket” két réteg frissen tartó fólia közé helyezzük, és klopfolóval (vagy egy serpenyővel) kilapítjuk.

2) Az első klopfolás után levesszük a fóliát, a széleket behajtjuk, majd új fóliát helyezünk fel, hasonlóan az előbbihez, és tovább klopfoljuk a húst. Ezt követően a húst frissen tartó fóliába csomagolva hűtőszekrényben tároljuk. Így a hús elő van készítve, tetszés szerint bármikor kisüthető.

3) Egy nagy, lapos grillező serpenyőt közepes tűzön felmelegítünk. Kettévágjuk a szendvicskenyeret, olívaolajjal finoman meglocsoljuk, és a serpenyőbe helyezzük.

4) Kivesszük a húst a hűtőszekrényből. A hús egyik oldaláról lehúzzuk a fóliát, és sóval valamint borssal ízesítjük.  Az ízesített felével lefelé a serpenyőbe helyezzük, majd a másik feléről egy gyors mozdulattal lefejtjük a fóliát, és azt is az előbbiek szerint ízesítjük. Lassan sütjük, amíg szaftos és puha lesz, a színe éppen csak erősebb a rózsaszínnél. A húst megfordítjuk, és a sajtos besamelmártással leöntjük.

5) Felszolgáláshoz a bagettet először keresztben, majd hosszában félbevágjuk, mindkét felét megkenjük a majonézes rukkolával. Az alsó felére helyezzük a sajtmártásos marhahús szeleteket, majd egy adag édesköményes káposztasalátát kanalazunk ennek tetejére.

Adam Richmant a nézők már jól ismerhetik a “Fald fel Amerikát!” sorozatból, amely a Travel Channelen volt látható, és a műsorvezető  olyan helyeket keresett fel benne, ahol hatalmas adag ételeket szolgálnak fel. Az “Ételek nyomában” című műsor az olyan étkezdékre fókuszál, amelyek a turisták, de sokszor még a helyiek elől is rejtettek. Első évada nálunk a Food Networkön volt látható, itt indul most a második széria is.  Ebben Adam már nem éri be a titkos helyszínekkel, immár a különleges helyek különleges, ritkán feltálalt ételeit keresi. 

Az Ételek nyomában második évada a Food Networkön november 15-től keddenként 20:00-tól látható dupla részekkel (ismétlés szombatonként 19:00-tól). 

 
Exit mobile version