Gasztro

Lisztmentes csokitorta, amit még ma ki kell próbálnod!

Úgy gondolod, hogy liszt nélkül képtelenség finom desszertet készíteni a családnak? Vagy ha mégis, akkor az biztosan egy vagyonba kerül? Mautner Zsófi bebizonyítja, hogy tévedsz!

A hétvégi BabaMama és KidExpó Élménykonyhájában Zsófi mellett Széll Tamás vár titeket, és a különleges recepteken túl kreatív ételötletekkel is szolgálnak a kicsiknek és nagyoknak. Lesz miniburgersütés, készülnek tíz pikk-pakk elkészíthető tízóraival, és felturbózzák a vasárnapi családi ebédet. Nézzétek még a részletes programot, és csatlakozzatok a főzés mestereihez!  

Lisztmentes csokitorta, amit még ma ki kell próbálnod!

Hozzávalók

  • 20 dkg G.D.Gross keserűcsokoládé (60–70%)        
  • 20 dkg Pilos vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • egy csipet Castello só

A mangókompóthoz:

  • 1 db érett mangó
  • 25 dkg eper
  • pár szem áfonya (elhagyható)
  • 2 cm friss gyömbér
  • 2 ek. Confeira méz
  • 1/4 db citrom leve

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint Deluxe mangósorbet

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20–23 cm-es tortaformát.

Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a felaprított csokoládét és a felkockázott vajat, majd átöntjük egy nagy üvegtálba. Pár perc alatt szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a cukrot, sót, végül egyesével az egész tojásokat, és elektromos kézi keverővel elkeverjük. A tortaformába öntjük a masszát, és 25 perc alatt készre sütjük. Ekkor még lágynak fog tűnni, de a hűlés során megdermed. Előző este a legpraktikusabb elkészíteni.

A kompóthoz apró kockákra vágjuk a mangót és az epret, majd összeforgatjuk a reszelt gyömbérrel, a mézzel és a citromlével. A torta mellé kínáljuk a kompótot és mangósorbet-t.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top