Olívás-citromos csirke
Hozzávalók:
- só, bors
- 2 ek. paradicsompüré
- 1,5 dl húsleves alaplé
- 1 kg burgonya
- 1-2 db citrom
- 1 ek. balzsamecet
- 1 kg csirkemell
- 2 db lila hagyma
- kevés olívaolaj
- 100 g olívabogyó
Elkészítés
1. Előkészítünk egy nagy tűzálló tálat.
2. A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és feldaraboljuk, a lila hagymát is meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A citromot megmossuk és felkarikázzuk.
3. A krumplit a sütőtálba halmozzuk, rászórjuk a lila hagymát, a citromot és az olívát.
4. A húslevesalaplevet elkeverjük a paradicsompürével és a balzsamecettel, és ráöntjük a tál tartalmára.
5. Legfelülre kerülnek a csirkedarabok, sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.
6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, vagy amíg a csirke aranybarnára nem sül.
7. Ha ez kész, akkor a csirkedarabokat kivesszük, jénaiba tesszük, vagy alufóliával lefedjük, hogy meleg maradjon, és a sütőtálat még visszatoljuk 10 percre 220 fokon.