Egyszerű, kevert süti, amelynek milliónyi változata létezik. Az alaptésztája lehet vaníliás, fahéjas, kakaós vagy mandulás, kókuszos, diós is akár – tévedni szinte lehetetlen, minden verzió nagyon finom. Keverhetünk a tésztájába egy kis reszelt narancshéjat, szórhatunk bele mézeskalácsfűszert – így tovább fokozhatjuk a karácsonyi hangulatot.
Az aszalt gyümölcsök mellett szórhatunk a tésztájába apróra vágott diót, mogyorót, csokidarabkákat, és akár friss gyümölcsöt: almát, körtét, banánt is. Tálalhatjuk bevonat nélkül, de – ha teljesen kihűlt – fel is díszíthetjük ízlés szerint. Nagyon finom olvasztott csokoládéval meglocsolva a gyümölcskenyér, de kerülhet rá porcukor, grillázs, aszalt gyümölcsök, vagy akár fondant-os bevonat is, melyre egy szép karácsonyi fondant-díszt is készíthetünk.
Elkészítési idő: kb. 70 perc
- 3 db tojás
- 10 dkg puha vaj
- 8 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 18 dkg liszt
- 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 5 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (aszalt barack, vörös áfonya)
A tetejére:
- 1 evőkanál porcukor
- maroknyi szeletelt mandula
- kevés aszalt áfonya