Gasztro

Kár tovább várni, már most süss egy finom gyümölcskenyeret!

A gyümölcskenyér egy igazi karácsonyi kedvenc! Isteni finom, könnyű elkészíteni, és egy szép szalaggal átkötve még akár ajándéknak is jó, vagy vendégségbe is magunkkal vihetjük.

 

Kár tovább várni, már most süss egy finom gyümölcskenyeret!

Egyszerű, kevert süti, amelynek milliónyi változata létezik. Az alaptésztája lehet vaníliás, fahéjas, kakaós vagy mandulás, kókuszos, diós is akár – tévedni szinte lehetetlen, minden verzió nagyon finom. Keverhetünk a tésztájába egy kis reszelt narancshéjat, szórhatunk bele mézeskalácsfűszert – így tovább fokozhatjuk a karácsonyi hangulatot.

Az aszalt gyümölcsök mellett szórhatunk a tésztájába apróra vágott diót, mogyorót, csokidarabkákat, és akár friss gyümölcsöt: almát, körtét, banánt is. Tálalhatjuk bevonat nélkül, de – ha teljesen kihűlt – fel is díszíthetjük ízlés szerint. Nagyon finom olvasztott csokoládéval meglocsolva a gyümölcskenyér, de kerülhet rá porcukor, grillázs, aszalt gyümölcsök, vagy akár fondant-os bevonat is, melyre egy szép karácsonyi fondant-díszt is készíthetünk.

Elkészítési idő: kb. 70 perc

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

  • 3 db tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 18 dkg liszt
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (aszalt barack, vörös áfonya)

A tetejére:

  • 1 evőkanál porcukor
  • maroknyi szeletelt mandula
  • kevés aszalt áfonya

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top