Még ha imádod a sütőtököt, sem árt egy kis szünetet tartani, hogy ne unj rá teljesen. Ilyen esetekre szuper megoldás az édesburgonya: ízében és állagában is emlékeztet a sütőtökre, mégis más élményt nyújt. Tudtad, hogy édesburgonyából is készíthetsz isteni pitét? Most megmutatjuk, hogyan!
Édesburgonyás pite kókuszos krémmel
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 1/2 csésze pekándió vagy dió, apróra vágva
- 1/2 csésze zabpehely
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 2 ek juharszirup vagy méz
A töltelékhez:
- 3 ek kukoricakeményítő
- 3/4 csésze barna cukor
- 2 édesburgonya, megfőzve
- 3/4 csésze mandulatej
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 1/2 tk tengeri só
A kókuszos krémhez:
- 1 konzerv kókusztej
- 2 tk cukor vagy juharszirup
- 1/2 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
- A diót és a zabpelyhet daráld porrá. Keverd össze a liszttel.
- A lisztes mixhez keverd hozzá a kókuszolajat. Alaposan dolgozd össze.
- Keverd bele a mézet (juharszirupot), hogy összefogja a tésztát.
- Oszlasd el egy piteforma alján a tésztát, majd 190 fokos sütőben 20-25 percig süsd.
- A töltelékhez: keverd össze alaposan a cukrot és a kukoricakeményítőt. Add hozzá az édesburgonyát, a mandulatejet és a fűszereket. Keverd addig, amíg egynemű krémet nem kapsz.
- A tölteléket öntsd a megsült alapra, és 1 órán át süsd. Ezután 1 órát hagyd hűlni.
- A kókusztejről öntsd le a folyadékot és a sűrű tejet verd a cukorral és a vaníliával kemény habbá. Kend el egyenlően a kihűlt pitén és már tálalhatod is!