Gasztro

A leggazdagabb thai leves édesburgonyával és lencsével

A téli hónapokban semmi nem eshet jobban egy átforrósító levesnél – próbáld ki ezt a gazdag és pikáns thai különlegességet!

Ha kísérletező kedvünkben vagyunk, és a pikánsabb, szokatlanabb ízektől sem riadunk vissza, muszáj kipróbálnunk ezt a laktató thai levest – és nyugi, nem megy rá a fél nap: kevesebb, mint egy óra alatt elkészül.

A leggazdagabb thai leves édesburgonyával és lencsével 

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál repceolaj
  • 1 nagy hagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma feldarabolva
  • 3 evőkanál vörös currypaszta
  • 6 csésze alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 2 nagyobb édesburgonya meghámozva és felkockázva
  • 1 konzerv egész paradicsom lecsepegtetve
  • 1 és fél csésze vörös lencse átválogatva
  • 1 konzerv kókusztej
  • 1/4 csésze koriander
A leggazdagabb thai leves édesburgonyával és lencsével 

Elkészítés:

1. Hevítsünk olajat egy nagyobb fazékban és pirítsuk üvegesre a hagymát 5-8 perc alatt, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a vörös curryt is.

2. Öntsük fel a hagymákat az alaplével, dobáljuk bele az édesburgonyát, a lencsét és a paradicsomokat. Forraljuk fel és főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak – nagyjából 20 percig.

3. Tegyük kis lángra, és keverjük bele a kókusztejet! Ízesítsük sóval, borssal és korianderrel ízlés szerint!

FromAChefsKithcen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top