Az ünnepek közeledtével győzödj meg róla, hogy feltöltötted a hűtőd leveles tésztalapokkal! Ha így teszel, a váratlanul bejelentkező vendégeket is friss és finom süteménnyel fogadhatod – annak pedig csak a képzeleted szabhat határt, hogy mivel dobod fel a leveles tésztát! Mi most egy izgalmas minilepény receptjébe avatunk be, amiben a brie sajt, a bacon szalonna és az áfonyalekvár felelnek a tökéletes ízharmóniáért. Íme:
Brie sajtos, baconös minilepények áfonyával
Hozzávalók:
12 személyre
- 3-4 lap leveles tészta
- 200 g brie sajt
- 8 szelet bacon szalonna
- 12 ek. áfonyalekvár
- 1 felvert tojássárgája
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
- A brie sajtnak vágd le a szélét, majd darabold fel apró kockákra! A bacon szalonnát pirítsd meg, majd szintén vágd fel kis darabokra.
- A leveles tésztából szaggass körformákat: a lepény alját alkossa egy 8 centis kör, a tetejét egy 7 centis. Az aljakkal bélelj ki muffinformákat.
- A muffinformákba helyezett tésztákra tégy 3-4 kis darab bacont, 3-4 kocka sajtot, majd egy evőkanálnyi áfonyalekvárt! Fedd le a tetejére szánt tésztával, szúrj bele pár lyukat egy villával, majd kend meg a felvert tojással.
- 15 percre tedd a sütőbe, és már készen is vagy vele!