Gasztro

Ínyenc vendégváró falatok: brie sajtos, baconös minilepények áfonyával

Amilyen ínycsiklandónak hangzik, olyan egyszerűen elkészíthető ez a vendégváró sütemény, amiben olyan isteni hozzávalók egészítik ki egymást, mint a lágy brie sajt, a ropogós bacon és az édes áfonyalekvár.

Az ünnepek közeledtével győzödj meg róla, hogy feltöltötted a hűtőd leveles tésztalapokkal! Ha így teszel, a váratlanul bejelentkező vendégeket is friss és finom süteménnyel fogadhatod – annak pedig csak a képzeleted szabhat határt, hogy mivel dobod fel a leveles tésztát! Mi most egy izgalmas minilepény receptjébe avatunk be, amiben a brie sajt, a bacon szalonna és az áfonyalekvár felelnek a tökéletes ízharmóniáért. Íme:

Brie sajtos, baconös minilepények áfonyával

Ínyenc vendégváró falatok: brie sajtos, baconös minilepények áfonyával

Hozzávalók:

12 személyre

  • 3-4 lap leveles tészta
  • 200 g brie sajt
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 12 ek. áfonyalekvár
  • 1 felvert tojássárgája

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  2. A brie sajtnak vágd le a szélét, majd darabold fel apró kockákra! A bacon szalonnát pirítsd meg, majd szintén vágd fel kis darabokra.
  3. A leveles tésztából szaggass körformákat: a lepény alját alkossa egy 8 centis kör, a tetejét egy 7 centis. Az aljakkal bélelj ki muffinformákat.
  4. A muffinformákba helyezett tésztákra tégy 3-4 kis darab bacont, 3-4 kocka sajtot, majd egy evőkanálnyi áfonyalekvárt! Fedd le a tetejére szánt tésztával, szúrj bele pár lyukat egy villával, majd kend meg a felvert tojással.
  5. 15 percre tedd a sütőbe, és már készen is vagy vele!

 Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top